Logo Talita Koem

TALITA KOEM

Evangelische Broeder Gemeente Suriname

Bel Ons

TELEFOON

(+597)8482200

IMG_20190920_073918
IMG_6286
IMG_20190920_073926
pastoraat
IMG_20190920_085938
IMG-20190920-WA0000
IMG-20191013-WA0024
IMG-20191013-WA0019
Vorige
Volgende
Home » Pastoraat » Trainingen

Trainingen

Periodiek verzorgen wij de volgende trainingen en Bijbelstudies. De thema ochtenden en avonden vinden om de maand plaatst.

De Bijbelstudies zijn ontwikkeld ter bemoediging van onze jongeren vanaf 15 jaar, maar kunnen voor jong en oud ingezet worden.

Bent u van een school of een internaat en zou u speciaal voor uw instelling één of meerdere van de trainingen of Bijbelstudies willen volgen neemt u dan contact met ons op.

Kids Trauma Healing

KTH is een interactieve en op de Bijbel gebaseerde training voor kinderen(8-13 jaar) met traumatische ervaringen. De training is ontwikkeld door het Trauma Healing institute. In Suriname heeft het Surinaams Bijbelgenootschap het werkmateriaal laten vertalen en aangepast naar de Surinaamse context. Zij draagt ook zorg voor de certificering van de trainers.

De training wordt, door Talita Koem gegeven in groepen van 6 – 8 kinderen. De kinderen leren tijdens de bijeenkomsten wat de gevolgen van hun trauma’s kunnen zijn en hoe ze met hun eigen emotionele en geestelijke pijn kunnen omgaan. De training wordt afgesloten met een evaluatiebijeenkomst voor kind en ouder en aansluitend een feestelijke certificaat uitreiking.

Let's Talk About....

Let’s Talk About Sex

Het thema Let’s talk about sex is voor jongeren vanaf 15 jaar en heeft als doel jongeren leren om te gaan met seksuele gevoelens en wat Gods woord hierover zegt.

De inleider voor deze thema-avond is Broeder Clide Cambridge. De veilige en ontspannen sfeer die hij weet te creëren, geeft de jongeren de ruimte om actief te participeren en zich vrij te voelen om alle vragen te stellen die hun bezighouden. Voor broeder Clide is geen vraag te gek.

Logo Talita Koem

Omgaan Met Teleurstellingen

De workshop omgaan met teleurstellingen wil jongeren helpen omgaan met tegenslagen die ze in hun leven meemaken en te sterken voor de toekomst. De workshop is voor jongeren vanaf 15 jaar en zondagschool- en jeugdleiders.

De boodschap van deze workshop is dat elk mens teleurstellingen meemaakt in zijn / haar leven. Maar wat doe je ermee? Belangrijk is dat je stilstaat bij deze emotie, het gebeurde evalueert, de les eruit leert, het een plek geeft in je leven en vervolgens verdergaat.

Tijdens de workshop denken de deelnemers individueel en in groepen na over:

  1. Hoe ga ik om met emotionele barrières?
  2. Wat verwacht ik van mijn partner/familie/vrienden?
  3. Hoe kijk ik naar mijn partner/familie/vrienden?

Positief Opvoeden

Kinderen worden niet geboren met een handleiding. Met liefde voeden we onze kinderen zo goed mogelijk op. Vaak is het resultaat niet wat we verwacht hadden en ervaren de meeste ouders problemen met hun kind. Dit is heel begrijpelijk want kinderen opvoeden is één van onze grootste uitdagingen in het leven.

Gods woord geeft ons handvatten voor het opvoeden van onze kinderen.

De training wordt in samenwerking met Ellen Abendanon (Pedagoog) verzorgd.