Logo Talita Koem

TALITA KOEM

Evangelische Broeder Gemeente Suriname

Bel Ons

TELEFOON

(+597)8482200

keep-the-fire-burning
Jeugd-conferentie-augustus-2022
Jeugd Conferentie augustus 2022
IMG-20230331-WA0023
IMG-20230331-WA0026
IMG-20230331-WA0004
IMG-20230331-WA0006
IMG-20230331-WA0008
Ds.C.Pinas
Vorige
Volgende
Home » Educatie » Kinder- en Jeugdleiders

Nieuws

Kinder- en jeugdleiders


Deskundigheidsbevordering

Wij hebben aandacht voor deskundigheidsbevordering van onze broeders en zusters die met de jeugdigen werken.

Om de kinder- en jeugdleiders toe te rusten, worden er periodiek thema-avonden en conferenties aangeboden.

De trainingen worden zo nodig in samenwerking met het Theologisch seminarie en het Jeugdcentrum der EBGS georganiseerd. Regelmatig houden we workshops en lezingen ten gunste van het jongerenwerk.Jeugdconferenties

De Landelijke- en regionale jeugdconferenties hebben tot doel het jeugdwerk uit te breiden, te ondersteunen en vooral te voeden. De jeugdleiders worden versterkt met kennis en vaardigheden om zoveel als mogelijk het kinder- en jeugdwerk in goede banen te leiden. Ook kunnen de sterke punten en de knelpunten binnen het kinder- en jeugdwerk geïnventariseerd worden. Successen kunnen gedeeld worden en kan er samen gezocht worden naar mogelijke oplossingen.
De conferenties kunnen door het provinciaal-, regionaalbestuur of door Talita Koem geïnitieerd worden. De Jeugdpredikant wordt bij deze conferenties altijd betrokken.

De werkvormen kunnen Bijbelstudies, brainstormsessies, korte trainingen, discussies en/of presentaties zijn. Mede op basis van uitkomsten van deze conferenties is Talita Koem in staat haar beleid en daarmee het kinder- en jeugdbeleid van de EBGS aan te scherpen.

Wilt u meer lezen over de individuele landelijke of regionale jeugdconferenties bezoek dan onze nieuws pagina Jeugdconferenties.


Tips van de Jeugdpredikant

 • Leef de liefde.

  Laat de kerk een plek zijn waar jongeren die liefde ervaren. De jongeren moeten zich vrij en prettig voelen en elke keer weer naar de kerk willen komen.

 • Laten we in de kerk de juiste taal spreken.

  De kerk moet in de taal van vandaag zeggen wie Jezus is. Jongeren moeten weten wat God voor hen betekent d.m.v. taal. Ze moeten goed bijbelonderwijs krijgen.

 • Laten we niet oppervlakkig zijn.

  Jongeren willen best wel diepgang in het woord.

 • Kindvriendelijke en kindgerichte diensten.

  Kinderen moeten de uitleg begrijpen en ze willen goede muziek.